pondelok 2. júla 2012

Vybavenie do tínedžerskej izby


Nábytok do tínedžerskej izby by mal splniť pár základných kritérií. K základným úlohám patrí hlavne funkčnosť a praktickosť. Takýto nábytok by mal byť trendy ale aj odolný voči nárazom alebo inému poškodeniu.
Hlavnou časťou izby je posteľ, ktorá by mala mať minimálne rozmery 90x200 cm. Veľkou výhodou by bolo keby obsahovala aj úložný priestor, kde si dospievajúce dieťa môže uskladňovať potrebné veci.
Pracovná zóna v izbe by mala obsahovať dostatočne veľký písací stolík. Na stolík sa musí zmestiť počítač s nevyhnutným príslušenstvom. Je dobré keď sa na ňom dajú pohodlne písať domáce úlohy a mal by mať rozmer najmenej 60x120 cm. K stolíku je potrebné dokúpiť aj stoličku, ktorá by mala mať polohovateľné operadlo a výšku. Úložné priestory sú tiež veľmi dôležité pre dospievajúceho chlapca či dievča. Mali by ich tvoriť šatníková skriňa, knihovnička či rôzne regále. Do izby im môžete dať aj kontajnery na kolieskach či iné zakladače.
Oddychová zóna by mala byť vybavená sedacím vakom alebo pohodlnou rozkladacou pohovkou. Tú môže využiť študent na relax alebo na miesto pre prenocovanie kamaráta. O originalitu izby sa postarajú pekné dekoračné prvky ako tapety alebo plagáty. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára