pondelok 2. júla 2012

Študentské izby


Študentské izby
Ak by si niekto myslel, že zariadiť izbu pre teenagera je zložité, mýli sa. Pri zariaďovaní by sa mali splniť len dve základné veci  - usporiadať dispozíciu izby a zaručiť funkčnosť miestnosti. Je dôležité zvoliť aj vhodné doplnky a dobrý praktický detský nábytok
Všetko čo vaše dospievajúce dieťa robí musíte zmestiť do niekoľkých metrov štvorcových a preto by ste mali o izbe uvažovať už pri plánovaní výstavby domu či prestavbe bytu. Izba musí mať správnu orientáciu na svetové strany, slnečné prírodné osvetlenie a mal by byť zariadený kvalitným funkčným nábytkom.
Pri zariaďovaní izby si musíte najskôr stanoviť rozpočet. Od neho sa potom bude vyvíjať voľba materiálov, dizajnu aj farebných kombinácií. Musíte myslieť aj na to, že dieťa počas rokov bude chcieť svoju izbu a jej kompozíciu meniť. Preto by ste nemali kupovať zbytočný, nepraktický a prečačkaný nábytok. Vhodný je hlavne praktický a farebne neutrálnejší nábytok. Detský nábytok by mal byť odolný, pevný a mal by sa ľahko udržiavať v čistote.
Miestnosť detí a vašich teenagerov by sa mala členiť na tri zóny a to spaciu, relaxačnú a pracovnú. Každý študent potrebuje miesto kde si po ťažkom dni v škole oddýchne, kde sa pripraví na ďalší školský deň a kde sa v noci pohodlne vyspí. Ak je miestnosť pre viac ako jednu osobu, mala by mať tieto tri zóny pre každého obyvateľa zvlášť.
Ak sa rozhodnete zariaďovať izbu pre dospievajúceho člena vašej rodiny, mali by ste brať ohľad hlavne na jeho názor a jeho potreby. Dôležité je, aby sa aj on mohol vyjadriť k tomu ako jeho izby bude vyzerať. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára