pondelok 26. novembra 2012

Svietidlá do detskej izby



 Osvetlenie hrá v kvalite nášho bývania dôležitú úlohu. Nie je zďaleka len témou estetickou, ale aj praktickou a zdravotnou. Každý priestor v byte by mal byť osvetlený podľa svojej funkcie, tak, aby sme dokonale videli na činnosti, pri ktorých namáhame zrak, ale aj tak, aby sme v príjemnom nerušivom svetle mohli relaxovať. Zvlášť veľký dôraz na vhodné osvetlenie by sme pritom mali klásť pri zariaďovaní detskej izby.


Rovnako ako výber nábytku a doplnkov, podriaďujeme aj výber osvetlenia do detskej izby zámeru zaistiť zdravý vývoj dieťaťa a zároveň vytvoriť prostredie, v ktorom sa bude cítiť príjemne, ktoré bude blízke jeho vkusu, záľubám, prirodzenej hravosti a fantázii.

Svetlo prijímame očami, kvalita osvetlenia však nemá vplyv len na zrakové orgány, ale na našu celkovú kondíciu a zdravotný stav. Ideálne je mať čo najviac prirodzeného denného svetla, ak to nie je možné, nezostáva však nič iné ako využívať aj umelé osvetlenie, ktorého umiestnenie, intenzitu i atmosféru, ktorú vytvára, by sme mali pozorne zvážiť obzvlášť pokiaľ ide o deti.

So špeciálnou ponukou detských svietidiel prichádza na trh značka Eglo. Tieto svietidlá prinášajú do izieb detí motívy z rozprávok i z ich každodenného života, ktoré pomáhajú vytvoriť dôvernú a priateľskú atmosféru. Ide pritom o kvalitné produkty vyrobené s maximálnym ohľadom na zdravie a bezpečnosť detí. Prevažujúcim materiálom je drevo, popr. MDF, kov a polykarbonát, ktorý je odolný voči nárazom a navyše sa len nepatrne zahrieva. Pre všetky tieto svietidlá sú vhodné šetriace žiarovky.

Vlajkovou loďou značky Eglo sú stropné svetlá, predovšetkým tie, ktoré kombinujú žiarovky s LED osvetlením, čo okrem iného umožňuje meniť podľa potreby intenzitu svetla. Môžu teda slúžiť ako hlavné svetlo v miestnosti, dostatočne silné, aby sa pri ňom deti bez ujmy mohli hrať. Umožňujú ale aj príjemnú zmenu v sile osvetlenia, vybrať si môžete zo širokej škály dizajnových vyhotovení stropných svietidiel, lustrov a závesných lámp, ľahko tak vyhoviete záľubám a vkusu detí rôznych vekových kategórií.

Ku špecialitám v tejto kategórii patria stropné svetlá so zvláštnymi efektmi, ktoré potešia predovšetkým menšie deti. Napr. včielka po zhasnutí žiaroviek projektuje do priestoru rozprávkovú hviezdnu oblohu. Tento princíp využíva ako stropná, tak i stolná varianta svietidla s včielkou, ktorá môže prispieť k pokojnému zaspávaniu detí obávajúcich sa úplnej tmy. Príjemné premeny nálady do detskej izby môže priniesť aj stropné svietidlo s premenlivým farebným komponentom uprostred.

Eglo ponúka svietidlá nielen podľa funkcie, ale aj v sériách podľa tém a motívov určujúcich dizajn. Umožňuje to zamerať sa na typy, o ktorých viete, že sa budú práve vašim deťom páčiť a zároveň uľahčujú výber, ktorým zladíte celkové vybavenie izby svietidlami. Väčším deťom už nevyhovuje prílišná farebnosť a prehnane rozprávková atmosféra, preto je potrebné voľbu designu dobre zvážiť.

Potrebám školákov vychádza značka Eglo ústrety širokou ponukou v kategórii stolových lámp. Ide predovšetkým o upínacie typy, ktoré sú vybavené robustným dreveným vretenom a stabilným flexibilným ramenom, ktoré umožňuje presné a účelné nastavenie potrebného smeru osvetlenia. Z ponuky si vyberú mladšie školopovinné deti, ktoré pri písaní školských úloh uvítajú, že im povinnosti spríjemňujú kvetinové motívy alebo rôzne štylizované postavičky, ale výber zahŕňa aj stolové lampy pre študentov, ktorí uvítajú jednoduchý, triezvy dizajn obohatený o výrazné, neobvyklé farebné riešenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára