utorok 5. júla 2011

Poschodová posteľ – čo je pri kúpe dôležité?

Poschodové postele-výhody a nevýhody

V tomto článku si prečítate všetko o zábavných poschodových posteliach pre Vaše deti.
Pri kúpe poschodovej postele je dôležité zohľadniť rôzne faktory. Veľkú úlohu zohráva nie len nosnosť a veľkosť, ale aj materiál posteli. Okrem toho treba prikladať veľký význam aj tomu, aby rošt a tak isto aj matrac neobsahoval škodlivé látky ani prvky kovu. To sa však môže patrične odraziť na cene. Navyše by mal byť rebrík pevne upevnený a dieťa by malo spať, pokiaľ je to možné nohami smerom k nemu, aby uprostred noci nespadlo dolu. Poschodovú posteľ je nutné pozdĺž obvodu pod roštom upevniť na obe steny, keďže deti radi používajú posteľ aj ako náčinie na cvičenie.




V akom cenovom rozmedzí sa dá poschodová posteľ kúpiť?
V závislosti od druhu a výroby existujú cenovo výhodné poschodové postele už od 135 eur. Avšak človek by mal venovať pozornosť tomu, aby mala vrchná posteľ bočné zábrany, pretože inak by dieťa mohlo v noci spadnúť dolu. Pokiaľ si potrpíte aj na kreatívnosť a hravosť svojho dieťaťa, existujú aj poschodové postele so šmýkačkou, čím sa však cena tejto posteli ešte raz výrazne zvýši.


Výhody a nevýhody
Pravdepodobne najväčšou výhodou poschodovej posteli je, že vplýva na šetrenie miesta. Uvedieme príklad: Keď má posteľ približne dĺžku 1,6 metra a šírku 90 centimetrov a v miestnosti sa nachádzajú dve také postele, zabrali by len oni samotné plochu takmer troch metrov štvorcových. Základnou veľkosťou je obvykle 10 metrov štvorcových. Pokiaľ bývate v malom byte a kladiete veľký dôraz na priestor pre deti, na ktorom sa môžu hrať, je kúpa poschodovej postele asi najlepšou možnosťou. Okrem toho, že táto posteľ šetrí miesto, je jej ďalšou výhodou, že podporuje kreatívnosť dieťaťa, pretože si zo spodnej postele môže postaviť napríklad jaskyňu na hranie. A deťom, ktoré majú problém so zaspávaním bude milovaný súrodenec na blízku. Takáto posteľ vytvára aj istý druh prepojenia medzi súrodencami, ktoré by pri deťoch spávajúcich v oddelených miestach alebo izbách nemohla vzniknúť. Tak sa už v skorom veku vyvíja schopnosť sociálneho spolužitia, pretože budú musieť spolu komunikovať a prispôsobovať sa. Je však potrebné dať pozor na to, že dieťa ktoré spí na spodnej posteli je vystavené nebezpečenstvu domácich roztočov pochádzajúcich z matracu vrchnej postele. To môže viesť k veľkým problémom v prípade detí alergických na domáce roztoče.

Ideálny vek na zaobstaranie poschodovej posteli
Na poschodovej posteli môžu spať už deti od troch rokov. Avšak mali by ste dať pozor na to, aby bola posteľ naozaj dobre zabezpečená a pripevnená, aby z nej dieťa nemohlo spadnúť. Od piateho roku môžu na poschodovej posteli bez toho, aby ste sa o ne báli. Pokiaľ je v rodine dieťa v kojeneckom veku, je možné vybrať rošt spodnej postele a postaviť tam detskú postieľku.

2 komentáre:

  1. kvalitné detské postielky
    http://www.detskapostel.com/detske-postielky/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moderné poschodové postele
    http://www.poschodovky.sk/

    OdpovedaťOdstrániť